Tempevartaat
Ainekset:
- 200 g Greenjava tuore Soija- tai Härkäpaputempe
- 3 rkl Greenjava Gluteeniton Kecap Manis tai soijaton korvike soijakastikkeelle Greenjava Gluteeniton Makea Härkäpapukastike
- 1 tl korianteri jauhettu
- 1 tl valkosipuli jauhettu
- 1/2 dl kasviöljy
- 1 dl vesi
- Bambutikkuja
 
Raikas makea kastike
Ainekset:
- 1 dl lohkottu tomaatti
- 1 tl valkopippuri jauhettu
- 1 rkl kuutioitu salottisipuli
- 3 rkl Greenjava Kecap Manis tai soijaton korvike soijakastikkeelle Greenjava Makea Härkäpapukastike

 

Kookos-lehtikaalitempe

Ainesosat:
Rypsiöljyä
Lehtikaalia revittynä
1 sipuli
1 porkkana
Chiliä
4 kynttä valkosipulia
1/2 rkl soijakastiketta
1 tlk kookosmaitoa
suolaa
lime
 
Ohje:  
Pilko tempe reiluiksi paloiksi ja paista muutama minuutti öljyssä. Siirrä sivuun. Freesaa pilkottua sipuli ja siirrä sivuun, sama juttu lehtikaalille ja kuorimaveitsellä höylätylle porkkanalle. Mausta kaikki aina kevyesti suolalla. Heitä mortteliin tuoretta chiliä, muutama valkosipulinkynsi ja puoli rkl soijakastiketta, hiero tahnaksi. Lataa pannulle kookosmaito ja tahna. Anna hönkyä pari minuuttia ja lisää sivuun laittamasi kasvit. Tarkista parin minuutin päästä suola.
Tarjoa nuudelien kanssa ja purista päälle limeä.
 
Kuva ja resepti: Vesa Lehto, Ravintolakokki / bloggaaja http://polkkapossu.blogspot.fi/2016/09/java-kitchenin-tempe.html

 

Tempepizza (V)

Ainesosat:
1 kpl pizzapohja 21 cm
50 g vegepizzajuustoraaste
2 rkl tomaattikastike
2 kpl kirsikkatomaatti, leikkaa viipaleiksi
6 kpl etikkakurkku viipaleita
2 rkl rapsiöljy
Rukola
 
Ohje:
  1. Leikkaa tempe viipaleiksi. Kuumenna rapsiöljy pannulla ja ruskista tempe viipale molemmin puolin noin 1-2 minutti. Nosta tempe pannusta. 
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike ja sen päälle juustoraaste, etikkakurkku, kirsikatomaatti, ruskistettu tempe. 
  3. Paista pizza uunin keskiosassa 230 asteessa noin 10-12 minuuttia. 
  4. Ripottele rukola 
  5. Tarjoa tempepizza kuumana.
 
Lisätiedot: Vegaaninen
 
- Resepti: Juwati Alho –

Alakategoriat